CloudStorage

Cloud

“De cloud” je hoort het overal en iedereen wil er aan mee doen en er zoveel mogelijk gebruik van maken.

De cloud is feitelijk het verplaatsen van computers en software die daarop draait naar een derde partij die deze computers aan jou verhuurt. Het grote voorbeeld hiervan is natuurlijk dat je zelf geen investeringen meer hoeft te doen in hardware en / of software maar maandelijks een vast bedrag per maand betaald.

Echter brengt de Cloud ook risico’s met zich mee zoals, wat gebeurd er wanneer de partij waarbij de dienst wordt afgenomen een storing heeft, of nog erger, ophoud met bestaan!

Er zijn vele toepassingen te verzinnen die worden aangeboden in de Cloud, van e-mail tot volledige werkplekken incl. telefonie.

Enkele voorbeelden van het gebruik van de Cloud zijn:

  • Microsoft Office 365, hiermee is het mogelijk om tegen een vast bedrag per maand gebruik te maken van Microsoft Office maar ook om je mail bij Microsoft onder te brengen. Klik hier voor meer informatie over Microsoft Office 365.
  • Microsoft OneDrive, OneDrive is de Cloud opslag dienst van Microsoft, het is mogelijk om hier als uw bestanden onder te brengen om makkelijk met elkaar samen te werken. OneDrive is ook geïntegreerd in het Office 365 pakket maar ook af te nemen als een los pakket. Klik hier voor meer informatie over Microsoft OneDrive.
  • Dropbox is opnieuw een opslag dienst die erg populair is omdat het standaard 2 GB gratis aanbied aan haar klanten, echter hebben zij ook pakketten voor bedrijven waarmee het delen van uw documenten een stuk makkelijker word en dankzij de brede intergratie met andere (Cloud)diensten is Dropbox een perfecte oplossing om binnen uw organisatie te gebruiken. Klik hier voor meer informatie over Dropbox.
De meest gebruikte functies op een rijtje

Microsoft

Microsoft bied het perfecte pakket cloud pakket voor het MKB! Doormiddel van Office 365 zijn een hoop diensten in een verzamel pakket gebracht waardoor alles gecentreerd en eenvoudig te vinden is en perfect met elkaar aansluit. Uw e-mail en Office, uw contact met Skype for Business en ga zo maar door.

Cloud opslag

Met cloud opslag is het mogelijk om goedkoop grote hoeveelheden data tegen een voordelige prijs op te slaan in de “cloud”, hierdoor hoef je niet langer zelf te investeren in hardware om dit op locatie te kunnen opslaan en daarnaast is ook alle data altijd en overal beschikbaar!

Telefonie

Telefonie is ook beschikbaar in de cloud, dit betekend dat het mogelijk is om uw ouderwetse telefoon centrale buiten de deur te plaatsen! Al uw toestellen maken verbinding met de centrale in de cloud, hierdoor is het dus mogelijk om bij storingen of calamiteiten op locatie nog steeds bereikbaar te zijn op uw eigen nummer, daarnaast is het ook mogelijk om oplossingen te gebruiken die bij een traditionele centrale niet kunnen, zoals het gebruik van een computer of mobiele telefoon als uw vaste lijn doodmiddel van software!

Online Back-up

Door middel van cloud back-ups kunt u een 2e back-up buiten uw organisatie plaatsen, het is aangeraden om minimaal 3 back-ups voor handen te hebben, één op het apparaat waarvan u een de data wilt veiligstellen, een tweede back-up binnen uw organisatie, denk daarbij aan een NAS of een externe harddisk en een derde back-up “buiten de deur” voor wanneer er calamiteiten zijn waardoor de back-up verloren kan gaan.