Technisch Consultant

Uitdagende functie als technisch consultant bij een dynamisch IT-bedrijf

Wil jij de drijvende kracht zijn achter technologische oplossingen in een resultaatgerichte en klantgerichte IT-organisatie? Ben jij een Technisch Consultant of Engineer die graag zijn expertise inzet om hoogwaardige IT-oplossingen te realiseren die een significante meerwaarde bieden voor onze opdrachtgevers? Zie jij jezelf als adviseur tijdens presales en als technisch specialist tijdens de implementatie? Dan willen we graag met jou in contact komen!

Wat houd de functie in?

Als Technisch Consultant ben je primair verantwoordelijk voor het managen van wijzigingen en projecten in diverse IT-omgevingen met verschillende mate van complexiteit, met een focus op Cloud-transities en -uitbreidingen. Je neemt de leiding en supervisie in veranderingen en projecten, waarbij je de kern van de werkzaamheden effectief kunt overbrengen naar verschillende gesprekspartners.

Met jouw ervaring schakel je soepel op verschillende niveaus binnen de klantorganisatie, van het managementteam tot systeembeheer. Je hebt de vaardigheid om minder ervaren collega’s te begeleiden en hun persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast moedig je de adoptie en implementatie van nieuwe technologieën aan, zoals toepassingen uit het Microsoft 365-portfolio en Azure, die zowel commerciële kansen bieden als de (interne) efficiëntie verbeteren.

Als Technisch Consultant weet je technische aspecten te vertalen naar functionele voordelen voor de klant. Je bent betrokken bij pre-sales, technische implementatie en ondersteuning van collega-engineers bij 3e lijns incidenten en problemen, zowel op kantoor als bij de klant op locatie.

Tot slot bewaak je als Technisch Consultant de processen, ben je alert op veiligheidsrisico’s met betrekking tot informatiebeveiliging en zorg je ervoor dat collega’s deze bewustzijn behouden en wijzigingen in werkwijzen tijdig doorgevoerd worden.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om als Technisch Consultant te werken in een groeiende, op Microsoft georiënteerde IT-dienstverlening. Naast een competitief salaris op basis van kennis en ervaring, bieden wij uitdagende projecten, een moderne werkplek, een auto, 25 vakantiedagen, opleidingsbudget en een dynamisch bedrijf dat voortdurend in ontwikkeling is. We organiseren ook leuke personeelsuitjes, zoals jaarlijkse teamuitjes en vrijdagmiddagborrels.

Wie ben jij?

  • Je hebt een hbo-werk- en denkniveau (diploma is een pre).
  • Recente ervaring als systeembeheerder of hands-on consultant.
  • Ervaring in het inrichten en beheren van (Hybride) Cloud-omgevingen.
  • Ervaring met upgrades, migraties en inrichten van werkplekken tot 150 werkplekken.
  • Ervaring met pre-sales trajecten is een absolute pre.
  • Relevante certificeringen zijn een pluspunt.

Wie zijn wij?

Wij zijn een energiek, snelgroeiend bedrijf dat andere bedrijven voorziet van de nieuwste IT-oplossingen. Met een fijn team collega’s streven we naar een actieve kennisdeling en staan we altijd open voor nieuwe ideeën. Wij zijn direct; we pakken direct aan en werken samen om resultaten te boeken.

Bij Balans IT Solutions zit je goed als je houd van een directe communicatie en korte communicatielijnen. Wij stimuleren informatiedeling onder elkaar zodat we allemaal beter worden en de volgende stap kunnen zetten.

Als Technisch Consultant bij ons draag je bij aan onze groeiambitie door je te verdiepen in nieuwe oplossingen, verbeteringen voor te stellen en actief kennis te delen als collega’s onder elkaar.

Is Technisch Consultant bij Balans IT jouw baan?
Solliciteer dan eenvoudig door contact op nemen met Henk: henk@balansit.nl of 033-2986006.