Wat is de Cloud?

‘De Cloud’ een term die je overal tegenkomt. Van je iCloud en Google Drive op je telefoon tot Microsoft 365. De term is daardoor bijna vrij interperteerbaar geworden, vooral op zakelijk gebied. Maar wat is de cloud nou echt? Wij geven je een korte en duidelijke uitleg.

Traditioneel (dus zonder cloud) worden data, gegevens, software en andere bestanden opgeslagen op je computer die op je bureau staat of op de server op kantoor. De data wordt dus inpandig opgeslagen. Wanneer je in de Cloud werkt, wordt je data niet inpandig maar extern ‘in een cloud’ opgeslagen. De cloud is in dit geval een fysieke plek bij een cloudprovider (bijv. Google of Microsoft) met wel duizenden, zwaar beveiligde servers.

Toegankelijkheid & Veiligheid

Door te werken in de cloud is een eigen server of computer met veel opslagcapaciteiten in principe overbodig geworden. Met andere woorden; je zit niet meer vast aan je computer of werkplek. De externe cloud is namelijk overal waar je verbinding hebt, bereikbaar. Dus ook thuis of onderweg kun je bij bestanden of programma’s die normaliter op je computer staan.

Bovendien is externe opslag ook veiliger. Wanneer er iets gebeurd in je kantoorpand, blijft alle essentiële (klanten)data gewaarborgd. Daarnaast zorgen clouddiensten ook voor back-up mogelijkheden, data-encryptie, versleutelde opslag en onderhoud aan hardware. ver laten draaien in combinatie met een externe cloud voor programma’s als Office365 en SharePoint. Het voordeel van een hybride cloud is dan ook dat voor elke vraag een passende oplossing gekozen kan worden.

Ook werken in de Cloud?

Wij zijn gespecialiseerd in Werken in de Cloud. Al vanaf 1 werkplek!