Wat is een Wifi Access Point?

In de wereld van draadloos internet zijn twee apparaten die iedereen kent: het modem en de router. Toch is daar nog een derde die vooral zakelijk steeds meer aan terrein wint: de access point. Een access point is een apparaat dat een draadloos netwerk maakt, waarbij het via een kabel verbinding maakt, bijvoorbeeld met de router. Wanneer je een wifi-verbinding nodig hebt in je bedrijf, maar er is geen router in de buurt, dan biedt zo’n access point uitkomst.

Bedrijven die denken het met een wifi versterker te redden komen daarbij bedrogen uit. Een wifi versterker moet draadloos verbinding maken met de router op een plek (waar je goede wifi wil) waar het wifi signaal van de router als zwak is. Hierdoor probeert de versterker dus een zwak signaal te versterken.

Een access point is dus uitermate geschikt wanneer het signaal van de router onvoldoende is. Vooral in bedrijfspanden is dit vaak het geval. Een wifi-signaal moet namelijk door dikke kantoormuren of zelfs meerdere verdiepingen. En elke muur of verdieping die het signaal moet doordringen, zakt de sterkte van het signaal. Dit onontkoombare proces kan gelukkig wel voorkomen worden door een access point te plaatsen en deze met een kabel (bijvoorbeeld door het plafond) te connecten met de router.

Ben je op zoek naar snelle en stabiele Wifi?

Wij kijken graag naar de mogelijkheden voor een Access Point bij jou op kantoor.