nieuws

Noodzakelijke Bitdefender aanvulling ivm kwetsbaarheid softwarepakketten

Alarm om kwetsbaarheid in bestand/softwarepakket

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn; vorig weekend was er door het Nationaal Cyber Security Centrum alarm geslagen in verband met de kwetsbaarheid in het bestand/softwarepakket genaamd log4j. Dit is een veelgebruikte module voor het registreren/loggen van software en zit zodoende in vele softwarepakketten ingebouwd. De veiligheid van jouw computersysteem staat bij ons voorop en hierom willen we jullie graag informeren over dit lek en hoe we dit soort kwesties het beste kunnen verhelpen al dan niet voorkomen.

Alle informatie over dit lek kun je hier vinden: CVE-2021-44228

 

Diverse softwarecomponenten maken gebruik van Log4Shell en wij kunnen ons voorstellen dat jullie als organisatie willen weten of dit (of andere lekken) ook bij jullie aanwezig is. Om dit lek, evenals andere lekken te monitoren/registreren/voorkomen, gebruiken wij van Balans Automatisering het Bitdefender ATS & EDR pakket.

Bitdefender heeft een aantal tools ontwikkeld om bedreigingen het hoofd te bieden. Denk hierbij sowieso aan de klassieke manier van het opsporen van virussen op basis van een database welke dagelijks door wereldwijde input wordt bijgewerkt. Daarnaast werken zij al jaren met zogenaamde “machine learning” waarbij computerkracht wordt ingezet om nog betere detectie te bereiken.

Wat is Bitdefender ATS & EDR?

Bitdefender ATS (Advanced Threat Security) en EDR (Endpoint Detection & Response) zijn extra beveiligingslagen welke zo zijn ingericht dat ze continu het activiteit op je netwerk en de computers monitoren om te zien of hier ongebruikelijk activiteit op plaatsvindt door buitenstaanders. Waar traditionele virusscanners zoeken naar geïnfecteerde bestanden biedt EDR de oplossing voor de meest gecompliceerde lekken en kwetsbaarheden. Het zoekt naar ongebruikelijke patronen om zo lekken op te sporen die wellicht niet bekend zijn bij de bestaande virusscanners.

Krijg volledig inzicht in de waarschuwingen en verdacht activiteit om aanvallers zo voor te zijn. Door de geavanceerde monitoring en rapporten krijg je een goed beeld van de situatie en kun je actief handelen om kwaad te voorkomen.

Enkele handige functies van EDR & ATS zijn:

  • Cyberdreigingsanalyse
  • Evenementenrecorder
  • Sandbox Analyzer
  • Blocklijst
  • Netwerkisolatie
  • Real-time dashboards
  • Real-time meldingen
  • Uitgebreide rapporten
  • Risico bepaling

Wij raden aan om de beveiliging naar het volgende niveau te brengen door 2 extra lagen binnen Bitdefender aan te brengen. De eerste laag (Advanced Threat Security) biedt met name meer bescherming tegen de nieuwe dreigingen en de tweede laag (Endpoint Detection and Response) voegt hier nog aan toe dat meer inzicht gegeven wordt op de systemen wanneer zich er verdachte zaken voordoen. Door dit inzicht zijn wij in staat om je systemen telkens minder kwetsbaar te maken.

Benieuwd hoe Bitdefender ATS & EDR jullie organisatie kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en wij informeren en helpen graag waar mogelijk.

Hartelijke groet,

Balans Automatisering

tel. 033-298 6006

verkoop@balansit.nl

note: Installeren van Bitdefender en de benodigde add-ons hoef je niet zelf te doen. Dit wordt door onze gespecialiseerde medewerkers remote ingesteld in je systeem, samen met jou.